To Λύκειο

 

Το Σχολείο...αλλιώς!

 

Φιλοσοφία – Στόχοι:

Στο Λύκειο μας οι μαθητές συνεχίζουν να είναι το επίκεντρο της προσοχής όλων, ώστε να αξιοποιήσουν τα πολλαπλά εφόδια που πήραν στις προηγούμενες βαθμίδες εκπαίδευσης και να μεταφέρουν ουσιαστικά και δημιουργικά τις σχολικές εμπειρίες στην καθημερινή τους ζωή.  Πιο συγκεκριμένα, βασική μας επιδίωξη είναι:

  • Να ολοκληρώσουν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους με γνώσεις και εμπειρίες, ώστε να οδηγηθούν ομαλά στην ενηλικίωση
  • Να γίνουν δραστήριοι και ενεργοί πολίτες, που ενημερώνονται και προβληματίζονται αλλά δρουν με σεβασμό, αλληλεγγύη και αγάπη στον συνάνθρωπο.
  • Να βάζουν στόχους υψηλούς - σύμφωνους με τις ικανότητες και τα ενδιαφέροντά τους - και να αγωνίζονται με συνέπεια και οργάνωση για να τους πετύχουν
  • Να αγαπήσουν την έρευνα και τη μελέτη, εμβαθύνοντας στην ουσία κάθε πράγματος, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι την ποσότητα.

 

Το Πρόγραμμα

Το πρόγραμμα σπουδών του Λυκείου μας, προσφέρει εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του εκάστοτε εκπαιδευτικού συστήματος, ώστε οι μαθητές με την κατάλληλη  προετοιμασία, να πετύχουν την εισαγωγή τους σε Σχολές υψηλής ζήτησης και πρώτης προτίμησης - αν αυτή βέβαια είναι η επιθυμία τους.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι δραστηριότητες

Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Cras mattis consectetur purus sit amet fermentum. Etiam porta sem malesuada magna mollis euismod. Nullam id dolor id nibh ultricies vehicula ut id elit. Praesent commodo cursus magna, vel scelerisque nisl consectetur et. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Donec sed odio dui.

11 Μαϊ 2019

Πολιτισμός

Αθλητισμός

Συνέδρια - Διαγωνισμοί

11 Μαϊ 2019

Ευρωπαϊκά προγράμματα-Διαγωνισμοί

11 Μαϊ 2019

Περιβάλλον - Τεχνολογία

 

Οι εγκαταστάσεις

χρειαζόμαστε κείμενο

ΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Οι Όμιλοι

Στη Σχολή μας, οι μαθητές δεν κατακτούν μόνο γνώσεις, αλλά ταυτόχρονα δρουν, με αποτέλεσμα να βιώνουν το Σχολείο…αλλιώς!!!

Μέσω των Ομίλων, τα παιδιά ανακαλύπτουν τα ταλέντα τους, εμπνέονται, συνεργάζονται, επικοινωνούν δημιουργικά και διασκεδάζουν!

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Διπλώματα

χρειαζόμαστε κείμενο 

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το σχολέιο αλλιώς

Στην Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών, ζούμε το «Σχολείο… αλλιώς!», «ανοίγουμε» παράθυρα στον κόσμο…

Η τέχνη και η επιστήμη, οι περιβαλλοντικές δράσεις, ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός, οι εκπαιδευτικές εκδρομές και τα πολυθεματικά ταξίδια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, οι συμμετοχές σε Ομιλίες, σε Συνέδρια και σε Διαγωνισμούς διευρύνουν τους ορίζοντες των μαθητών μας και διαμορφώνουν τον «παγκόσμιο πολίτη του αύριο».

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

 

Γραφείο Σεπ

Το σχολείο μας έχει σχεδιάσει και προγραμματίσει την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου προγράμματος Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού, με σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να γνωρίσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις τους, τα ταλέντα τους, τα επαγγέλματα που τους ταιριάζουν, το ατομικό τους μαθησιακό προφίλ, αλλά και τις κατάλληλες τεχνικές μάθησης οι οποίες ταιριάζουν στον καθένα, έτσι ώστε να κάνουν ακαδημαϊκές και επαγγελματικές επιλογές που ανταποκρίνονται στα προσόντα τους και στην προσωπικότητά τους.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Πανελλαδικές εξετάσεις

Κεντρικός άξονας του προγράμματός μας στη βαθμίδα αυτή είναι η προετοιμασία των μαθητών για τη συνέχιση των σπουδών τους και τη μετέπειτα ένταξή τους στην παραγωγική αλυσίδα της κοινωνίας. Εφαρμόζουμε ένα πολύπλευρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που οδηγεί κάθε χρόνο τους μαθητές  μας σε εξαιρετικά αποτελέσματα σε όλους τους τομείς. Στόχος μας είναι να τους θωρακίσουμε με τις γνώσεις και τις δεξιότητες εκείνες, που θα τους εξασφαλίσουν μια επιτυχημένη σταδιοδρομία.

ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

  • ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ

  • Εδώ

  • ΕΔΩ

Παιδ. Σταθμός - 
Νηπιαγωγείο

Παιδ. Σταθμός & Νηπιαγωγείο

Στρ. Σαράφη 6 
151 26 Μαρούσι Αττικής
210 6120982 
info_nipio1@ursulines.gr

Δημοτικό

Δημοτικό

Ευκαλύπτων 20 & Φοινίκων
151 26 Μαρούσι Αττικής
210 8020285, 210 8028888 
info_dimotiko@ursulines.gr

Γυμνάσιο - Λύκειο

Γυμνάσιο - Λύκειο

Ψυχάρη 10 
15451 Ν.Ψυχικό

210 8020285, 210 8028888 
info_gimnasio@ursulines.gr